کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ اروپایی‌ها درباره سپاه درست بیندیشند/ افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

نشست سخنگوی وزارت خارجه امروز(دوشنبه) در ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا ناصر کنعانی در این نشست که در سالن خلیج فارس تالار ایران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، فرا رسیدن روز خلیج فارس را گرامی داشت.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ابتدای نشست خود فرارسیدن روز معلم را تبریک و یاد شهید مطهری را گرامی داشت.

ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی توجه جدی دارد

وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران« اکسپو ۲۰۲۴ » با حضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.

کنعانی با بیان این که کلید برگزاری این نمایشگاه  از  هفت ماه پیش با همکاری نزدیک وزارت خانه‌های صمت و خارجه و همچنین  سازمان توسعه و تجارت زده شد، اظهار کرد: مقامات عالی  بیش از ۲۴ کشور در این نمایشگاه حضور دارند .

۲ هزار بازرگان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ مشارکت کرده‌اند

وی با بیان این  ۲ هزار بازرگان در این نمایشگاه مشارکت کرده‌اند، گفت: این نمایشگاه فرصت خوبی است که بازرگانان و علاقه‌مندان با تولیدات ایران آشنا شوند و قراردادهای لازم برای تهیه کالاهای ایرانی بین تولیدکنندگان ایرانی و بازرگانان شرکت کننده در این نمایشگاه منعقد شود.

با اقدامات پلیسی و سیاست‌های خشن نمی‌توان صدای دانشجویان معترض را خاموش کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسئله فلسطین است.

وی افزود: با اقدامات پلیسی و سیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.

کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها و مطالبات دانشجویی در آمریکا را به هیچ وجه نمی‌پذیرد و معتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی نمی‌توان صدای دانشجویان و مطالبات برحق افکار عمومی جهان در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی را خاموش کرد.

ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری های اقتصادی نیز توجه دارند

کنعانی در بخشی دیگر از صحبت های خود با بیان این که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری های اقتصادی  بین دو کشور نیز توجه دارند ، گفت: در حال حاضر ۲ هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به سر می‌برند . هیاتی به ریاست آقای خاندوزی وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.

وی همچنین گفت: معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نیز به منظور شرکت در اجلاس منطقه‌ای به ریاض سفر کرده است.

گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با رفع تحریم‌ها به روش‌های مقتضی ادامه دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، اظهار کرد: همانطور که هفته پیش مطرح کردم گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد.

وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولاً فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های  مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و  دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی که در این زمینه مطرح است را دریافت میکند.

حضور هیئت کره شمالی در ایران در چارچوب دعوت به عمل آمده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به ایسنا در مورد سفر  اخیر هیات سیاسی و اقتصادی کره شمالی به ایران بعد از چندین سال گفت: ما در محل برگزاری اکسپو ۲۰۲۴ هستیم ، هیات کره شمالی هم حضورشون در جمهوری اسلامی ایران در این چارچوب است، دو کشور بیش از ۵۰ سال سابقه روابط دیپلماتیک دارند و براساس منافع و علایق مشترک در چارچوب منافع مشترک  با یکدیگر همکاری دارند.

وی تاکید کرد: سفر وزیر محترم روابط خارجی خلق کره و هیات اقتصادی همراه بنا بر دعوت رسمی وزیر صمت برای بازدید از نمایشگاه اکسپو صورت گرفته است  و این هیات در همین چارچوب در تهران حضور دارند و علاوه بر بازدید از نمایشگاه، دیدارهایی را با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران در حاشیه نمایشگاه  اکسپو انجام داده‌اند .

 کنعانی ادامه داد: برخی تلاش کردند که طبق رویه خود و با انتشار برخی از اخبار به گمانه‌زنی‌های مغرضانه‌ای در مورد این سفر دست بزنند که چنین چیزی صحت ندارد و حضور هیئت کره شمالی در ایران در چارچوب دعوت به عمل آمده است.

مطالب منتشر شده در سایت سرکنسولگری ایران در فرانکفورت در  چارچوب مواضع اصولی و شناخته شده ایران در ارتباط با موضوع فلسطین است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد مطلب منتشر شده در نشریه بیلد آلمان مبنی بر ایجاد محدودیت‌هایی برای سرکنسول جدید ایران در فرانکفورت در این کشور به خاطر  مواضع ضد صهیونیستی منتشر شده در سایت سرکنسولگری ایران در این شهر اظهار کرد: برخی از نشریاتی که سابقه حمایت از رژیم صهیونیستی را دارند مایل هستند  با دامن زدن و انتشار برخی اخبار نوعی ابراز ارادت به این رژیم کنند و چه بسا به آن رژیم در این ارتباط تعهدی دارند.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مطالب منتشر شده در سایت سر کنسولگری ایران در فرانکفورت در  چارچوب مواضع اصولی و شناخته شده ایران در ارتباط با موضوع فلسطین است و اینکه یک مقامی با ارسال یک نامه غیر رسانه‌ای در این ارتباط موضع بگیرد به خود آن مقام بر می‌گردد. ما مواضع خود را در مورد موضوع فلسطین و جنایت‌های رژیم صهیونیستی سانسور نمی‌کنیم ، مواضع ما در این زمینه روشن است.

کنعانی ادامه داد : انعکاس این نامه در فضای رسانه ای و دامن زدن به آن با اهداف و  انگیزه‌های خاص سیاسی انجام شده است و کنسولگری ما در فرانکفورت در چارچوب رسمی در این منطقه فعال است و فعالیت‌های خود را متناسب با ماموریت تعریف شده ادامه می‌دهد.

مطالبات ما در زمینه توافقنامه امنیتی از دولت عراق کاملا واضح است

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق با توجه به دیدار اخیر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی دبیر شورای امنیت ملی عراق اظهار کرد: همانطور که پیش از این گفته‌ایم این توافق بر اساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت در خصوص مرزهای ۲ کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.

وی ادامه داد: مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق واضح است. بخشی از این توافق انجام شده و بخشی دیگر در چارچوب توافقات دو کشور در حال شکل‌گیری است و انتظار ما تحقق کامل هدفگذاری ترسیم شده بین دو کشور در این زمینه است.

روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف دو جانبه در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه هر دو کشور دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

سند جامع همکاری‌ها میان ایران و روسیه مراحل نهایی خود را طی می‌کند

وی در همین ارتباط گفت: سند جامع همکاری‌ها میان دو کشور مراحل نهایی خود را طی می‌کند و امضای آن می‌تواند شتاب بیشتری به گسترش همکاری‌های دو کشور ببخشد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرد:‌ دو کشور ایران و روسیه دارای مواضع مشترکی در مورد مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا و همچنین مبارزه با تروریسم هستند.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه گسترش همکاری‌های ترانزیتی بین دو کشور دارای اولویت است و ان‌شاءالله شاهد جهش بسیار بزرگی در همکاری‌های دو کشور در ارتباط با کریدور شمال جنوب خواهیم بود ادامه داد: در مورد مسئله فلسطین نیز دو کشور نگاه مشترکی بر ضرورت توقف جنگ علیه مردم غزه و کمک رسانی به مردم فلسطین دارند.

وی گفت: مواضع مشترک دو کشور در مورد مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور را به یکدیگر پیوند می‌دهد.

حل و فصل بحران فلسطین جز در سایه شکل‌گیری دولت فلسطین از بحر تا نهر انجام نمی‌شود

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران با راهکار دو دولتی در مورد موضوع فلسطین موافق است و اینکه آیا ایران در جریان توافق حماس و رژیم صهیونیستی جهت مبادله اسرا با یکدیگر است، تصریح کرد: در ارتباط با موضوع فلسطین، رژیم صهیونیستی، ریشه، عامل و کانون بحران است و غرب آسیا در طول ۷۵ سال گذشته به دلیل شکل‌گیری یک هویت جعلی دچار یک تهدید بی سابقه شده است.

کنعانی ادامه داد: ثبات در منطقه شکل نمی‌گیرد مگر اینکه اشغالگری از سرزمین فلسطین زدوده شود. سرزمین فلسطین متعلق به فلسطینیان است و حل و فصل بحران فلسطین جز در سایه شکل گیری دولت فلسطین از بحر تا نهر انجام نمی‌شود.

کنعانی در ادامه پاسخ خود به سوال مطرح شده خاطرنشان کرد: ما اساسا رژیم صهیونیستی را طرف هیچ توافقی برای صلح در منطقه نمی‌دانیم و این رژیم به هیچ توافقی که در آن هویتی برای فلسطین شکل بگیرد اعتقاد ندارد. جنایت‌های هفت ماهه گذشته رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که این رژیم به دنبال سیطره بر تمام سرزمین فلسطین است.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هر گونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.

وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است.

کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.

وی با تاکید بر اینکه تروریست یک تهدید مخوف و نگران کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: ما در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت پترزبورگ  ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

افق پیش رو در مناسبات ایران و عربستان را روشن و امیدوارکننده می‌دانیم

کنعانی در ادامه اظهارت خود در پاسخ به سوالی تاکید کرد: افق پیش رو در مناسبات ایران و عربستان را روشن و امیدوارکننده می‌دانیم. سفرای دو کشور با دستورالعمل دریافتی در مراکز ، گفت‌وگو و رایزنی با مقامات دو کشور را در دستور کار دارند.

سپاه، نیروی رسمی نظامی ایران است

سخنگوی وزارت امور  خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد  اقدام پارلمان اروپا در نشست اخیرش  علیه ایران  و تلاش برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی گفت: ما موضع روشنی در این زمینه داریم و در واکنش به مباحث بی اساس و غیر مسئولانه مطرح شده در نشست اخیر اروپا و قطعنامه‌ای که منتشر کردند، واکنش رسمی خود را اعلام کردیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: سپاه، نیروی رسمی نظامی ایران است و  نیرویی است که مهمترین نقش را در تامین امنیت ملی و حفاظت از مرزهای سرزمینی و مقابله با تجاوز و تهدیدات خارجی و فراسرزمینی و ایجاد امنیت برای ملت بزرگ ایران و نقش آفرینی در توسعه و شکوفایی اقتصادی و خدمات عمومی برای ملت‌ ایران ایفا کرده است.

وی افزود: سپاه از نگاه هر بیننده و صاحبنظر منصفی بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم در صحنه بین‌المللی است و نقش سپاه در مقابله با گروه‌های تکفیری، تروریستی و تروریسم بین‌المللی و چندملیتی در منطقه یک نقش منحصر به فرد، انکارناپذیر و تعیین کننده است.

به اروپایی‌ها توصیه می‌کنیم درباره سپاه درست بیندیشند

کنعانی با بیان این که سپاه برخی از نیروهای خود را در مبارزه با تروریسم تکفیری و داعشی فدا کرده است، گفت: اگر نقش ضد تروریسم سپاه نبود، اعضای پارلمان اروپا در پشت درهای این پارلمان در معرض تهدید تروریست‌های تکفیری و چندملیتی قرار می‌گرفتند.  آنها باید بدانند سپاه نیروی رسمی نظامی ایران برخاسته از بطن ملت بزرگ ایران و بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم است.

وی گفت : به آنها توصیه می‌کنیم درباره سپاه درست بیندیشند و برای هر تصمیمی درست فکر کنند.

نتیجه کارکرد اسناد با دیگر کشورها را در دستاوردهای حوزه روابط خارجی  می‌توان دید

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین درباره امضای تفاهمنامه‌ها در سفرهای خارجی رئیس‌جمهور ‌و پیگیری اجرا شدن این تفاهم‌نامه‌ها از سوی وزارت امور خارجه گفت: اولین گام در حوزه همکاری‌های دو و چندجانبه در روابط خارجی چه در بخش دولتی و چه خصوصی، تنظیم و عقد قرارداد و یاداشت تفاهم و هر سندی است که می‌تواند مبنای همکاری قرار گیرد.

وی افزود: اجرای اسناد و توافقات اصل مهمی است که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز  قرار گرفته است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: وزارت خارجه به عنوان نهاد حرفه‌ای در حوزه روابط خارجی همواره در حوزه اجرای اسناد دوجانبه ، سازوکارهای پیگیری خود را به صورت مشخص و ویژه دارد.

وی با بیان این که باید توجه داشته باشیم که اجرای اسناد دو طرف دارد و نیازمند تعهد و پایبندی طرفین امضا کننده سند است، ادامه داد :  نمی‌توانیم بگوییم حتما شرایط مطلوبی در این زمینه  داریم، ولی شرایط خوب و امیدوارکننده‌ای داریم. نتیجه کارکرد این اسناد را در دستاوردهای حوزه روابط خارجی  از جمله میزان تعاملات اقتصادی ، انجام سرمایه گذاری های مشترک و ... می‌توانیم ببینیم.

جنایت جنگی در نوار غزه با حمایت مستقیم و تمام عیار دولت آمریکا و انگلیس رخ داده است

وی همچنین پاسخ به سؤالی درباره آغاز شروع ساخت اسکله موقت در سواحل غزه  از سوی آمریکا  به بهانه ارسال کمک های انسان دوستانه به مردم غزه و همچنین تصمیم انگلیس برای استقرار نظامیان خود در نوار غزه به بهانه توزیع کمک‌های بشردوستانه اظهار کرد: این نشانگر دورویی و نفاق آشکار و دوگانگی واضح و مبرهن در عمل و شعار است؛ چرا که اگر حمایت‌های  دولت های  آمریکا و انگلیس از رژیم غاصب صهیونیستی نبود، جنگ علیه ملت فلسطین و محاصره کامل  مردم نوار غزه در هفت ماه گذشته رخ نمی‌داد.

کنعانی  با بیان این که جنایت جنگی در نوار غزه با حمایت مستقیم و تمام عیار دولت آمریکا و انگلیس رخ داده است و اقدامات نمادینی در چارچوب ایجاد اسکله برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و انجام مانورهای تبلیغی و رسانه‌ای در این خصوص به هیچ وجه تصویر نفرت انگیزی که از  این دسته از کشورها نزد افکار عمومی جهان با حمایت از جنگ جنگی در فلسطین ایجاد شده است  را اصلاح نخواهدکرد، خطاب به این کشورها گفت: این کشورها باید از ارسال سلاح به این رژیم جلوگیری کرده و صادرات تسلیحاتی خود را سریعا متوقف کنند و بر رژیم صهیونیستی برای توقف فوری جنگ اعمال فشار کنند و اجازه دهند معابر شناخته شده برای ارسال کمک‌ها استفاده شود.

کنعانی در عین حال  اظهار کرد: به نظر می‌رسد اهداف دیگری در این راستا از سوی این کشورها دنبال می شود.

اجرای خط لوله گاز به پاکستان در سفر رئیس‌جمهور مورد اهتمام بوده است

وی در پاسخ به سؤالی درباره اجرای پروژه  خط لوله صلح‌ بین ایران و پاکستان نیز گفت : اجرای خط لوله گاز به پاکستان در چارچوب موافقتنامه امضا شده بین دو کشور از جمله موضوعات مهم اقتصادی دو کشور است و در سفر رئیس‌جمهور مورد اهتمام بوده است. مذاکرات کارشناسی و سطح عالی انجام شده قبلی ، زمینه ساز آغاز اجرای فاز اجرایی هشتاد کیلومتری اجرای این خط لوله در داخل خاک پاکستان بوده و طرف پاکستانی بر عزم خود برای اجرای این پروژه تأکید کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه پاسخ به این سوال گفت: انتظار داریم این پروژه مهم راهبردی مبتنی بر منافع مشترک دو کشور به نتیجه برسد و شاهد تبادل همکاری ایران و پاکستان در حوزه مهم و راهبردی انرژی باشیم.

ملت‌های جهان و مراجع ذیربط باید تصمیم‌گیری کنند رژیم صهیونیستی شایستگی حضور در المپیک را دارد یا نه؟

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره حضور رژیم صهیونیستی در المپیک  پاریس و درخواست برخی از کشورها و ورزشکاران جهت ایجاد ممنوعیت برای حضور این رژیم در این مسابقات با توجه به جنایت‌های انجام داده در طول هفت ماه گذشته در غزه گفت: المپیک رخداد بزرگ بین‌المللی در چارچوب پیوند صلح آمیز و دوستی و محبت و گسترش پیوندهای انسانی بین ملت‌های صلح طلب و بزرگ دنیاست که وزرشکاران شرکت کننده، ملت‌های خود را در این رخدادهای بزرگ انسانی نمایندگی می‌کنند.

وی گفت: ملت‌های جهان و مراجع ذیربط باید تصمیم گیری کنند رژیمی که این میزان جرم و جنایت علیه فلسطین انجام داده و صلح و امنیت بین‌المللی را به مخاطره انداخته شایستگی حضور در المپیک را دارد یا نه؟

تامین حقوق ملت فلسطین  یک مطالبه بین‌المللی است

 این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی درباره تعویق حرکت کشتی‌های کاروان آزادی از مبداء استانبول به غزه برای ارسال کمک به مردم غزه  نیز گفت: صلیب سرخ و سازمان ملل اعلام کردند برای تامین نیازهای انساندوستانه ملت فلسطین به ویژه ساکنان نوار غزه ضروری است معابر شناخته شده ارسال کمک به نوار غزه فورا باز شود و کمک‌ها از این معابر به سمت فلسطین و نوار غزه گسیل شوند. اصل گشایش معابر در سریعترین زمان ممکن و گسیل حجم این کمک‌ها ضرورت تعیین کننده در این ارتباط  است.

وی تصریح کرد: اینکه گروه های فعال در حوزه حقوق بشری اقداماتی را برای ارسال کمک‌های انسادوستانه انجام دهند، اقدامی مورد تایید و حمایت و ارزشمند است. اما برای رفع نیازهای اساسی فلسطین، جامعه بین‌المللی مسئولیت دارد و دولت‌های اسلامی باید به صورت اثرگذار عمل کنند.

کنعانی همچنین در پاسخ به  سوالی تاکید کرد: مسأله فلسطین یک مسأله جهانی است و تامین حقوق ملت فلسطین  یک مطالبه بین‌المللی است.

وی همچنین بار دیگر  گفت: اشغالگری در فلسطین، کانون ایجاد بحران در منطقه و فراتر از منطقه است و تا زمانی که  مسأله فلسطین حل نشود، امنیت و ثبات پایدار در منطقه و جهان شکل نخواهد گرفت.

خلیج فارس، بخشی از هویت انکارناپذیر تاریخی و فرهنگی مشترک منطقه‌ای است که در آن به سر می‌بریم

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی از صحبت های خود به مناسبت فرار رسیدن روز ملی خلیج فارس، تصریح کرد: خلیج فارس، بخشی از هویت انکارناپذیر تاریخی و فرهنگی مشترک منطقه‌ای است که در آن به سر می‌بریم و در چارچوب سیاست همسایگی و همبستگی با کشورهای منطقه، تقویت روابط با همه کشورهای حوزه خلیج فارس را مهمترین عامل برای تحقق ثبات، امنیت، آرامش و توسعه و پیشرفت پایدار و امنیت دسته جمعی در این منطقه راهبردی قلمداد می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد : ایران همواره منادی تحکیم دوستی‌ها و پیوندهای دوستی و برادری بین ملت‌های منطقه در حوزه خلیج فارس بوده و معتقد است کشورها و دولت‌های منطقه در چارچوب منافع مشترک، این توان را دارند با همکاری مشترک، امنیت منطقه‌ای را در راستای زمینه سازی برای شکوفایی و توسعه پایدار در راستای منافع مشترک برای همه ملت‌های منطقه رقم بزنند.

طرف افغانستانی به تعهد خود درباره حق‌آبه براساس معاهده موجود  به صورت کامل عمل کند

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره  تامین حق‌آبه ایران از هیرمند و اخبار منتشر شده مبنی بر این که بخشی از سهم ایران از این حق آبه از سوی طرف افغانستانی داده شده است ، گفت: اطلاعات حاکی از آن است که ارسال آب از سد کجکی آغاز شده است. امیدواریم سطح این آب به آب سد کمال‌خان اضافه شود. در طول سال گذشته هم هیأت حاکمه افغانستان در ارتباط با سد کمال‌خان اقدام به برخی عملیات مرمت و بازسازی و اصلاح کرد.

وی تاکید کرد : ایران انتظار دارد طرف افغانستانی به تعهد خود براساس معاهده موجود  به صورت کامل عمل کند و شاهد تامین حق‌آبه ایران باشیم.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1900941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =